Egyelőre nem talált semmi rendkívülit a kínai légúti-betegséggócoknál a WHO

2023. november 24. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nem talált semmi rendkívülit és elfogadta a kínai hatóságok beszámolóját az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Kínában felfedezett, légúti-betegséggócok esetében, írja az MTI.

A WHO tudatta, hogy a kínai hatóságok nem találtak szokatlan vagy új kórokozókat vagy kórképeket az érintett területeken.

Szerdán a WHO azt közölte, hogy észak-kínai gyermekeknél diagnosztizálatlan tüdőgyulladásos csoportokat talált, és tájékoztatást kért Kínától. A kínai hatóságok szerint a gócokat olyan, már ismert patogének okozták, mint az influenzavírus, a mycoplasma pneunomiae, mely egy jellemzően a fiatalabb gyermekeket érintő légúti megbetegedés, továbbá az óriássejtes tüdőmegbetegedés és a Covid-19-et okozó koronavírus.

„A megbetegedések számának növekedése egyes esetekben korábban érkezett a szokásosnál, de nem váratlan, tekintettel a Covid-19 miatti korlátozások feloldására, és más országokban is lehet hasonlóra számítani” – tudatta a WHO.

A szervezet hangsúlyozza, hogy szerinte nincs szükség rendkívüli intézkedésekre a Kínába készülők esetében, de aki légúti betegségek tüneteit észleli magán, az lehetőleg tartózkodjon az utazástól. Emellett a WHO mindenkinek azt javasolja, hogy oltassa be magát a koronavírus és az influenza ellen, maradjanak távol beteg emberektől, különítsék el magukat, ha megbetegszenek, szükség esetén viseljenek maszkot, biztosítsák a megfelelő szellőztetést és mossanak kezet rendszeresen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!