Több kínai gyerekkórház is megtelt egy rejtélyes, tüdőgyulladást okozó járvány miatt

2023. november 23. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalos kérdést intézett a WHO Kínához, miután több hír is megjelent arról, hogy nem azonosított tüdőgyulladásos megbetegedések kezdtek el terjedni Pekingben és Liaoningban, valamint más városokban, ahol már a gyerekkórházak is túlterheltek a sok beteg gyerek miatt – írja az al-Dzsazíra. A lap rejtélyes tüdőgyulladásos esetekként hivatkozik a betegségre.

A WHO megjegyezte, hogy a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság a hónap elején egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy nőtt a légúti megbetegedések előfordulása, köztük az influenza, a mycoplasma pneumoniae és az RSV fertőzés is.

A WHO azután kért tájékoztatást, hogy a hét elején a ProMED online orvosi közösség, mely 2019 végén kérdéseket tett fel egy Vuhanban keringő ismeretlen betegséggel kapcsolatban (ez később a a Covid–19 lett), megjegyezte, hogy a média egyre többször számol be nem diagnosztizált tüdőgyulladásos csoportokról az észak-kínai gyermekek körében. A ProMED szerint több pontos információra van szükség az „aggasztó betegségről”.

„A WHO a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat mechanizmusán keresztül további járványügyi és klinikai információkat, valamint laboratóriumi eredményeket kért ezekről a gyermekek körében jelentett megbetegedésekről” – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!