Az izraeli hadsereg szerint 210 embert tartanak fogva túszként Gázában

2023. október 21. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője, Daniel Hagari szombaton közölte, a jelenlegi információk szerint 210 embert tartanak fogva túszként Gázában.

Két túszt pénteken engedett el a Hamász, ők már Izraelben vannak, Joe Biden amerikai elnökkel is beszéltek telefonon. Az 59 éves Judith Tai Raanant és lányát, a 17 éves Natalie-t pénteken adták át az izraeli erőknek a Gázai övezet határán, és ezzel ők lettek az első foglyok, akiknek a Hamász általi szabadon bocsátását mindkét fél megerősítette.

A túszok elengedésével nem változtak az izraeli hadsereg tervei. Az IDF szóvivője pénteken arról beszélt, továbbra is a Hamász elpusztítása a céljuk, hiába lobbiznak egyre többen a szárazföldi offenzíva elhalasztása mellett. Dorion Spielman a két amerikai túsz elengedése után azt mondta, a Hamász most erre felhúzva emberi jogi szervezetnek próbálja feltüntetni magát, de a gonoszságuk továbbra is megmutatkozik az Izraelre hulló rakétákban. Szerinte ez az egész egy körforgás, ahol a szervezet előbb támadást indít, gyilkol és rakétákat küld Izraelre, aztán visszarohan Gázába, és elbújik a civilek mögé. Amikor a civilek meghalnak, akkor emberi jogi jogsértésekre hivatkoznak a nemzetközi közösség előtt, ezért Izrael felhagy a támadásokkal, a Hamász újra összeszedi az erejét, és folytatódik minden elölről.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!