A túszok elengedésével sem változtak az izraeli hadsereg tervei

2023. október 20. – 22:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az IDF szóvivője pénteken arról beszélt, hogy továbbra is a Hamász elpusztítása a céljuk, hiába lobbiznak egyre többen a szárazföldi offenzíva elhalasztása mellett. Dorion Spielman a két amerikai túsz elengedése után arról beszélt, hogy a Hamász most erre felhúzva emberi jogi szervezetnek próbálja feltüntetni magát, de a gonoszságuk továbbra is megmutatkozik az Izraelre hulló rakétákban. Mint mondta, előbb engedjenek el minden túszt, aztán elkezdődhet közöttük a párbeszéd.

Spielman arra a kérdésre, hogy a Hamász az amerikaiak támogatását akarta-e megingatni azzal, hogy amerikai túszokat engedett szabadon, azt válaszolta, hogy az egész tipikus eleme a Hamász tevékenységének. Szerinte ez az egész egy körforgás, ahol a szervezet előbb támadást indít, gyilkol és rakétákat küld Izraelre, aztán visszarohan Gázába, elbújik a civilek mögé. Amikor a civilek meghalnak, akkor emberi jogi jogsértésekre hivatkoznak a nemzetközi közösség előtt, ezért Izrael felhagy a támadásokkal, a Hamász újra összeszedi az erejét, és folytatódik minden elölről.

„Azt akarják, hogy tartsunk szünetet a kiiktatásukban, de háborúban állunk, itt nem lesz szünet, el fogjuk pusztítani őket”

– mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a Hamász egy oylan gonosz, amit meg kell állítani, és ezt meg is fogják tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!