Joe Biden üdvözölte a Hamász két amerikai túszának szabadon engedését

2023. október 20. – 22:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai elnök is megszólalt a Hamász által szabadon engedett amerikai túszok ügyében, mint mondta, ők és a családjuk is minden segítséget meg fognak kapni az amerikai kormánytól, hogy felépüljenek az elrablásuk után, és arra kért mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a magánéletüket ebben a helyzetben. Biden azt is hozzátette, hogy a kormány éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy kiszabadítsák a Hamász fogságában tartott amerikaiakat, és kiemelte, hogy Katar és Izrael is a partnereik voltak a mostani akcióban.

A Hamász péntek este jelentette be, hogy szabadon engedett egy amerikai anyát és a lányát, egészen pontosan Judith és Natalie Raanant, akik chicagóiak, és csak Judith anyjának 85. születésnapja alkalmából utaztak Izraelbe. A Hamász állítólag azért engedte el őket, mert Judithnak rossz az egészségi állapota. Az izraeli miniszterelnökség tájékoztatása szerint a két nő pénteken késő este a Vöröskereszt segítségével megérkezett Izraelbe.

A Vöröskereszt az akció után videóban kérte a feleket, hogy hagyják abba a harcokat Gázában, és a többi túsz szabadon engedését sürgette, hozzátéve, hogy semleges szereplőként az ő kimentésükben is tudnak segíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!