Összeülnek az EU-s migrációs miniszterek az iszlamista támadások és a migrációs veszély miatt

2023. október 19. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön találkoznak az Európai Unió migrációval foglalkozó miniszterei azért, hogy megvitassák, szükség van-e a biztonsági intézkedések szigorítására a franciaországi és belgiumi iszlamista támadások után, illetve, hogy lehet-e nagyobb volumenű migrációra számítani a gázai-izraeli harcok miatt, írja a Reuters.

A blokk egyes országai már most szigorúbb határellenőrzést kért, illetve azt is, hogy új megállapodást kössenek afrikai államokkal, hogy a menekültek ne Európát érjék el. Hétfőn egy tunéziai férfi, aki nem kapott menedéket Belgiumban, megölt két embert Brüsszelben, és többeket megsebesített. Múlt héten Franciaországban egy tanárt is megöltek, Emmanuel Macron szerint iszlamista támadás keretein belül.

„A közel-keleti helyzet belső biztonságunkra gyakorolt hatása... jelenleg nagyon aktuális” – mondta a miniszteri tárgyalások előkészítésében részt vevő EU-diplomata. A miniszterek várhatóan nem fognak konkrét döntéseket hozni, de megvitatnak olyan témákat, mint hogy milyen konkrét fejlemények okozhatják a palesztinok tömeges migrációját, vagy más erőszakos cselekményeket az EU-n belül.

(Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!