Orbán Putyinnal tárgyalt Kínában

2023. október 17. – 11:23

Orbán Putyinnal tárgyalt Kínában
Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozója a pekingi Egy övezet, egy út konferencián – Fotó: Grigory Sysoyev / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök kedden kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Pekingben – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Orbán és Putyin egyeztetett a gáz- és olajszállításokról, valamint a magyar–orosz nukleáris együttműködésről.

Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta, azt mondta, az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak – olvasható Havasi Bertalan közleményében, amit a miniszterelnök Facebook-oldalára is kiposztoltak.

Orbán Viktor hétfőn érkezett meg Pekingbe, katonai tiszteletadással fogadta Li Csiang kínai kormányfő, majd kétoldalú tárgyalást folytattak egymással.

A magyar miniszterelnök szerdán felszólal a kínai Egy övezet, egy út fórumon, Pekingben. A Politico azt írta korábban, hogy a magyar kormányfő lesz a rendezvény egyetlen uniós vezetője.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!