Nem mérgezés miatt lett rosszul a volt orosz műsorvezető, aki élő adásban tiltakozott a háború ellen

2023. október 13. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Telegram-csatornáján közölte az orosz állami tévé volt műsorvezetője, Marina Ovszjannyikova, hogy nem mérgezték meg, írja a Meduza orosz független hírportál. A Párizsban élő Ovszjannyikovát azután szállították mérgezés gyanújával kórházba csütörtökön, miután hirtelen rosszul lett a lakásában.

„Nem beszéltem újságírókkal, reméltem, hogy ez az információ nem kerül ki a sajtóba. Az egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem találtak semmilyen fehér port a kilincsemen” – áll a bejegyzésében.

Az egykori műsorvezető szerint a francia rendőrség azért indított nyomozást az ügyben, mert a tünetei hirtelen jelentkeztek.

„Már sokkal jobban érzem magam. A vizsgálatok nem állapítottak meg mérgezést”

– tette hozzá.

Marina Ovszjannyikova tavaly márciusban a Pervij Kanal orosz csatorna esti híradójának élő adásában a műsorvezető háta mögött feltartott egy, a háború megállítását követelő plakátot, amelyre azt is ráírta: „Ne higgyetek a propagandának! Itt hazudnak nektek!” Az eset után előállították, de akkor még csak pénzbírsággal sújtották.

A júliusi akciót már nem úszta meg bírsággal, a 45 éves nőt tavaly augusztusban két hónapra házi őrizetbe helyezték, októberben viszont a 11 éves lányával együtt megszökött az otthonából. Akkor még nem lehetett tudni, hogy melyik európai országban tartózkodik, tavaly Berlinben élt és dolgozott, az ügyvédje nyáron még nem árulta el, hol van. Oroszországban azóta is körözik.

Egy tavalyi interjúban Ovszjannyikova azt mondta, a Moszkvában élő 17 éves fia hazaárulónak tartja őt, és nem beszélnek egymással.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!