Háborúellenes tüntető tört be az orosz állami tévé élő adásába – a csatorna egyik dolgozója

2022. március 14. – 20:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan jelenet zajlott le a szoros kontroll alatt tartott orosz állami médiában: az állami Pervij Kanal (magyarul „Első csatorna”) nevű tévécsatornán épp egy élő hírműsor ment, amikor a műsorvezető mögött feltűnt egy nő, aki egy nagy, háborúellenes üzenetet mutató transzparenst tartott maga elé:

„Nem a háborúra. Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek. Oroszok a háború ellen”

– olvasható a több nyelvű transzparensen.

A BBC azt írja, az esetről készült felvételt sokan megosztották Oroszországban a közösségi médiában, például a Telegramon. De már eleve sok emberhez juthatott el maga az élő adás is, hiszen a Pervij Kanal a legnagyobb lefedettségű orosz tévécsatorna – bár elég rövid volt a performansz, amely itt vissza is nézhető:

A tüntetőt nem nevezték meg, de állítólag a csatorna egyik alkalmazottjáról van szó, ami megmagyarázza, hogyan tudott bejutni az élő adásba, bár egy ekkora transzparenssel még így sem lehetett könnyű.

Frissítés: Időközben kiderült, ki volt a transzparenst bemutató alkalmazott: Marina Ovszjannyikova egy előre felvett üzenetet is közzétett, amelyben tüntetésre buzdít. Nem sokkal a tévés demonstrációja után őrizetbe vették. További részletek ebben a posztban.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!