Levelet írt a lelőtt amerikai újságíró, Brent Renaud családjának Volodimir Zelenszkij

2022. március 15. – 05:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Levelet írt Volodimir Zelenszkij az Ukrajnában lelőtt amerikai újságíró, Brent Renaud családjának, írja az Axios. „Ukrajna népe, amely az orosz rezsim ellen küzd a hazája, és a demokrácia védelmében, önökkel együtt gyászol” – írta az ukrán elnök.

„Brent, a tehetséges és bátor újságíró elveszítette az életét, miközben ukránok millióinak emberi tragédiáját, pusztulását és szenvedését dokumentálta.

Minden bátorságával és elszántságával utazott el a legveszélyesebb háborús övezetekbe, hogy filmre vegye a példátlan kegyetlenséget és gonoszságot, amit az agresszor állam hozott a mi nemzetünkre is.”

„Hálás köszönettel tartozunk Brent felé a professzionalizmusáért, és elkötelezettségéért az együttérzés, az etika és az igazságosság értékei felé. Reméljük, hogy Brent élete, szolgálata és áldozata világszerte generációkat fog inspirálni arra, hogy a világosság oldalán harcoljanak a sötétség erői ellen” – zárta levelét Zelenszkij.

Kijev külvárosában, Irpinyben lőtték le az 51 éves Renaud-t, aki azért tartózkodott a főváros közelében, hogy az eseményekről tudósítson. A megölt újságíró mellett egy másik újságíró megsérült, amikor orosz katonák tüzet nyitottak a tudósítókra.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!