Megmérgezhették Párizsban az orosz állami tévé volt műsorvezetőjét, aki élő adásban tiltakozott a háború ellen

2023. október 13. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

A francia ügyészség vizsgálja, hogy megmérgezhették-e Párizsban azt az orosz újságírót, aki korábban elmenekült Oroszországból, miután élő adásban elítélte az ukrajnai háborút, írja az APNews. A Párizsban élő Marina Ovszjannyikova hirtelen rosszul lett a lakásában, hívta a mentőket, és kórházba is szállították. Ovszjannyikova azt mondta a rendőröknek, arra gyanakszik, hogy megmérgezték – közölte a párizsi ügyészség. A rendőrség átvizsgálta a nő lakását, és nyomozást indítottak az ügyben.

Marina Ovszjannyikova tavaly márciusban a Pervij Kanal orosz csatorna esti híradójának élő adásában a műsorvezető háta mögött feltartott egy, a háború megállítását követelő plakátot, amelyre azt is ráírta: „Ne higgyetek a propagandának! Itt hazudnak nektek!” Az eset után előállították, de akkor még csak pénzbírsággal sújtották.

Marina Ovszjannyikova a moszkvai bírósági meghallgatásán tavaly júliusban – Fotó: Evgenia Novozhenina / Reuters
Marina Ovszjannyikova a moszkvai bírósági meghallgatásán tavaly júliusban – Fotó: Evgenia Novozhenina / Reuters

A júliusi akciót már nem úszta meg bírsággal, a 45 éves nőt tavaly augusztusban két hónapra házi őrizetbe helyezték, októberben viszont a 11 éves lányával együtt megszökött az otthonából. Akkor még nem lehetett tudni, hogy melyik európai országban tartózkodik, tavaly Berlinben élt és dolgozott, az ügyvédje nyáron még nem árulta el, hol van. Oroszországban azóta is körözik.

Egy tavalyi interjúban Ovszjannyikova azt mondta, a Moszkvában élő 17 éves fia hazaárulónak tartja őt, és nem beszélnek egymással.

Frissítés 20.30-kor: A volt orosz műsorvezető a Telegram-csatornáján közölte, hogy a kórházi vizsgálatok nem állapították meg mérgezést, valamint a híresztelésekkel nem találtak semmilyen fehér port a lakása kilincsén.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!