Zelenszkij: Putyin képtelen bárkivel és bármiről megállapodni

2023. október 5. – 07:32

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök továbbra is biztos abban, hogy jó úton haladnak afelé, hogy kiszorítsák az orosz hadsereget Ukrajnából, de elmondása szerint a fegyver- és lőszerhiány nehézségeket okoz számukra. „A nehézséget az jelenti, hogy a mezők alá vannak aknázva, hogy hiány van fegyverekből és lőszerekből, különösen nagy hiány van a légvédelmi eszközökből” – mondta az ukrán elnök a Sky TG24 olasz csatornának adott interjújában.

„Mindenki gyors eredményeket szeretne látni a csatatéren, de ez egy nagyszabású háború, amely már majdnem két éve tart. Fáradtak vagyunk, de nagyon motiváltak. Mindent megteszünk azért, hogy győzzünk, és az ellentámadásunk, ha lassan is, de halad. Lépésről lépésre mindent megteszünk, hogy visszaverjük az ellenséget” – mondta az ukrán elnök.

Zelenszkij figyelmeztetett arra, hogy a közelgő tél kihívások elé állíthatja az ukrajnai lakosságot. „Méltósággal kell átvészelnünk ezt a telet, úgy, hogy ne veszítsük el a harctéren meglévő kezdeményezésünket” – mondta.

Ami az Oroszországgal folytatott esetleges tárgyalásokat illeti, Zelenszkij szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök „senkivel sem képes tárgyalni”. Azt mondta, történt néhány kapcsolatfelvétel a Vatikán közvetítésével, Törökországot is bevonták „a diplomáciai megfontolások” keresésébe, de az eredmény mindig ugyanaz lett. „Senki sem járt sikerrel: nem azért, mert ezek a vezetők nem elég erősek, hanem azért, mert az orosz elnök nem akarja befejezni a háborút. Úgy döntött, hogy megszállja Ukrajnát. Ezért minden megállapodás ezzel a személlyel (Putyinnal) eleve meg fog hiúsulni. (…) Ez az ember, Oroszország elnöke képtelen bárkivel és bármiről is megállapodni” – mondta Zelenszkij.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!