47 holttestet emeltek ki a vízből magyar búvárok Líbiában

2023. szeptember 22. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárai a líbiai katonai szervek irányítása alatt csak pénteken 47 holttestet emeltek ki a tengerből. Mint írják:

„Anélkül, hogy belemennénk a mai napon látottakba, azt elmondhatjuk, hogy iszonyatosan megterhelő volt minden értelemben. A katasztrófa helyszínétől 15 kilométerre érnek partot a vízben elhunytak, és sajnos a katasztrófa mechanizmusa, az eltelt idő és a hullámzás, valamint a sziklás part miatt a testek szörnyű állapotban vannak.”

Azbej Tristan államtitkár korábban a Facebookon jelentette be, hogy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Inter Rescue Mentőcsoport 37 fővel és 3 kutyával indult útnak a katasztrófa helyszínére. Magyarország 14 millió forinttal támogatta a kiutazókat, akiknek az utazásban a Magyar Honvédség segített.

A múlt héten Görögországban, Törökországban és Bulgáriában is pusztító Daniel vihar vasárnap több líbiai nagyvároson, köztük Bengázin, Beidán, al-Mardzson és Dernán is átsöpört. A még hétfőn is tomboló vihar miatt a hatóságok vészhelyzetet jelentettek be, eddig több mint 11 ezer halálos áldozatról, illetve több mint 10 ezer eltűnt személyről tudni.

Az áradásról, a mentési munkálatokról és arról, hogy hogyan hozta össze a példátlan katasztrófa a két részre szakadt országot, ebben a cikkben írtunk bővebben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!