Obama az exének 1982-ben: Naponta szeretkezem férfiakkal, de csak képzeletben

2023. augusztus 13. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

„A homoszexualitással kapcsolatban azt kell mondanom, hogy szerintem ez egy kísérlet arra, hogy kivonjuk magunkat a jelenből, egy elutasítás talán a földi élet végtelen bohózatának állandósítására. Tudod, én naponta szeretkezem férfiakkal, de csak képzeletben” – írta a 21 éves Obama 1982-ben egy levelében akkori barátnőjének, Alex McNearnek. A hírről több lap, például a New York Post is beszámolt.

A levél tartalma azután kezdett el terjedni, hogy David Garrow, Obama önéletrajzírója szerdán egy hosszú interjúban beszélt a volt elnökről. A 70 éves, Pulitzer-díjas történész 2017-ben írta meg a gigantikus 1472 oldalas könyvét Obamáról. A megírás előtt három napon keresztül beszélgettek, és Garrow megszerzett Obama volt barátnőjétől három levelet, amelyeket neki írt még a 80-as évek elején.

Alex McNear és Obama még 1982-ben jártak, amikor a későbbi elnök a Los Angeles-i Occidental College-ban járt egyetemre. A levél egy részében a volt elnök azt írja:

„Az elmém nagymértékben androgün, és remélem, hogy még inkább az lesz, amíg nem tudok emberekben gondolkodni, nem pedig nőkben a férfiakkal szemben. De a testhez visszatérve látom, hogy férfinak teremtettek, és fizikailag az életben úgy döntök, hogy elfogadom ezt az esetlegességet.” Az androgün azt jelenti, hogy valaki egyszerre rendelkezik maszkulin és feminin jegyekkel, akár kinézetében, akár személyiségjegyeiben.

Barack Obama 2009 és 2017 között volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke. 1992 óta házas Michelle Obamával, és két lányuk van. A volt elnök szóvivője nem reagált a szexuális orientációját firtató újságírói kérdésekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!