Putyin a biztonsági erőknek: Önök megakadályoztak egy polgárháborút

2023. június 27. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva


Beszédet tartott kedden dél körül Vlagyimir Putyin orosz elnök, és csatlakozott hozzá Szergej Sojgu védelmi miniszter is, akinek menesztését követelte Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldossereg vezetője a múlt hétvégén.

Putyin beszédében üdvözölte az orosz hadsereget és a rendfenntartó erőket, azt mondta, „megakadályoztak egy polgárháborút”. Az orosz elnök kedden azokhoz a rendvédelmi egységekhez beszélt, amelyek részt vettek a Wagner-erők elleni védekezésben. A lázadást „rendkívül veszélyes helyzetnek” nevezte, és köszönetet mondott azoknak, akik segítettek ennek leállításában.

„Nehéz helyzetben önök világosan, jól összehangoltan cselekedtek, tettükkel bizonyították hűségüket Oroszország népe és a katonai eskü iránt, felelősséget vállaltak a haza sorsáért és jövőjéért” – mondta Putyin a Kreml által rendezett eseményen.

Putyin a téren egyperces néma csendet kért a lázadás során elesett orosz katonai pilóták tiszteletére.

„A mi elszántságunk és bátorságunk, valamint az orosz társadalom egészének összefogása hatalmas volt, és meghatározó szerepet játszott abban, hogy leküzdjük ezeket az akadályokat és a lázadást. Láthatjuk, hogy a hadsereg, a társadalom és a nép egy volt. Ez tette lehetővé, hogy legyőzzük azt a rendkívül veszélyes helyzetet, amelyben az ország volt” – mondta az orosz elnök. (Sky News, CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!