Rakétacsapások érték Kijevet, miközben ott van az afrikai békemisszió delegációja

2023. június 16. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanásokat jelentettek Kijevből, miközben ott tartózkodnak az afrikai békemisszió delegációjának tagjai, köztük Cyril Ramaphosa, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke.

Az ukrán állami hírszolgáltató, a Suspilne szerint a városban légiriadó van, a légvédelem több drónt és rakétát is hatástalanított, Podilszkij kerületéből viszont robbanásokat is jelentettek. A jelentések szerint az orosz csapatok a Fekete-tenger felől lőttek ki cirkálórakétákat az ukrán fővárosra.

Frissítés 11:50: Kicsivel dél előtt megszüntették a légiriadót Kijevben. A hatóságok közlése szerint a légvédelem pár óra leforgása alatt hat Kinzsal hiperszonikus rakétát (magyarul Tőrnek nevezhető, itt írtunk róla bővebben), három Kalibr típusú cirkálórakétát és két felderítő drónt is lelőtt a főváros felett. Sebesültekről, károkról nem érkeztek jelentések, a városvezetés közleménye szerint a robbanások hangját a légvédelem működése okozta.

Zambia, Szenegál, a Comore-szigetek és a Dél-Afrikai köztársaság elnökei egy bucsai tömegsírt látogatnak meg 2023. június 16-án – Fotó: Valentyn Ogirenko / AFP
Zambia, Szenegál, a Comore-szigetek és a Dél-Afrikai köztársaság elnökei egy bucsai tömegsírt látogatnak meg 2023. június 16-án – Fotó: Valentyn Ogirenko / AFP

Az afrikai békemisszió tagjai ma Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalnak Kijevben, a tervek szerint szombaton Szentpétervárra utaznak tovább, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is leülnek.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!