Legalább négy helyen folyhat az ukrán ellentámadás

2023. június 11. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább négy térségben zajlik az ukrán ellentámadás, írja legfrissebb elemzésében az amerikai székhelyű Institute for the Study of War (ISW). Az ukrán erők keleti csoportjának szóvivője arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg 1,4 kilométert nyomult előre a bahmuti front meg nem nevezett részein, miközben az orosz bloggerek ukrán előretörésről adtak hírt Bahmut északnyugati és északkeleti részén.

Szintén orosz források ukrán harci tevékenységről számoltak be Luhanszkban, Bilohorivka közelében, míg az orosz védemi minisztérium szerint az ukránok Donyeck és Zaporizzsja régió határán, Velyka Novoszilka térségében is támadást hajtottak végre. Az ISW jelentése szerint a június 10-én közzétett felvételek alapján az ukrán erők Zaporizzsja régió nyugati részén, Orikhivtől délnyugatra és délkeletre tudtak előre nyomulni az ellentámadá során.

A régóta várt ukrán ellentámadás június 8-án indulhatott meg, Volodimir Zelenszkij két nappa később már nyíltan arról beszélt, hogy megkezdődtek a hadműveleket. Ebben a cikkben foglaltuk össze, milyen akadályokkal kell szembenézni az ukrán ellentámadásnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!