Három falu felszabadítását jelentették be az ukránok, az oroszok szerint minden támadást visszavertek

2023. június 11. – 21:21

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb falvak felszabadítását jelentette be Hanna Majlar ukrán védelmi miniszter-helyettes, írja a Guardian. Már korábban szállingóztak a hírek arról, hogy az ukrán csapatok felszabadították a donyeck megyei Blahodatnét és Nyeszkucsnét, Majlar pedig Makarivka elfoglalását is megerősítette.

„Azokon a területeken, ahol csapataink védekező állásban vannak, nem veszítettünk pozíciót”, tette hozzá Majlar, aki szerint az ukrán hadseregnek sikerült 250 métert előrenyomulnia Bahmut irányában is.

A CNN azonban rámutatott, hogy Majlar csak Blahodatne és Makarivka elfoglalását jelentette be. A harmadik falu felszabadítását ukrán katonák egy Facebook-videóban jelentették be, ám hivatalos megerősítés nem érkezett hozzá.

Blahodatne, Nyeszkucsne és Makarivka egyaránt Donyeck megyében található, Velijka Novoszilkától délre. A három falu ráadásul annak Mokri Joli folyónak a partján fekszik, aminek az egyik gátját az ukránok szerint az oroszok felrobbantották korábban vasárnap.

Az oroszok ezzel szemben azt állítják, a nap folyamán minden támadást visszavertek a térségben. Azt viszont elismerik, hogy a leghevesebb harcok a fentebb említett falvaknál zajlanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!