Ukrán katonák az ellentámadásról: Cssss!

2023. június 5. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi médiában indítottak kampányt az ukrán tisztségviselők a régóta ígért ellentámadásról. A videón több, teljes harci felszerelésben lévő katona látható különböző ukrán egységekből, amint a mutatóujjukat az ajkukhoz teszik, ezzel jelezve a csendet, és azt mondják: „Cssss!”

Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy Oroszország kulcsfontosságú stratégiai pontokon ásta be magát az elfoglalt ukrajnai területeken, így készül a modern nyugati eszközökkel felfegyverzett ukrán hadsereg ellenoffenzívájára. Műholdfelvételek alapján látható, hogy leginkább Zaporizzsja irányából számítanak az ukrán műveletekre, de a Krím félszigetnél is védvonalakat hoztak létre. Resperger István ezredes, egyetemi tanár segítségével megnéztük, milyen rétegekből állnak az orosz védrendszerek, és hogy ezt milyen – részben nyugati – eszközökkel próbálhatják majd áttörni az ukránok.

„A tervek a csendet szeretik, az ellentámadás kezdetét nem fogjuk bejelenteni” – áll a videó végén látható transzparensen, ami a videó végén látható, és amit Hanna Mailar védelmiminiszter-helyettes is megosztott a Telegramon. (CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!