Ukrán védelmiminiszter-helyettes: Egyes területeken támadó akciókra készülünk

2023. június 5. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna védelmiminiszter-helyettese, Hanna Maljar megerősítette, hogy az ukrán erők egyes területeken támadó akciókra készülnek. Azt is mondta, hogy azok az orosz jelentések, amelyek szerint Ukrajna már ellentámadásba kezdett, azt a célt szolgálják, hogy eltereljék a figyelmet a Bahmutnál elszenvedett orosz veszteségekről.

Maljar a Telegramon azt írta: „Mi történik most? Folytatjuk a 2022. február 24-én megkezdett védekezést. A védelmi művelet mindent magában foglal, beleértve az ellentámadási akciókat is. Ezért egyes területeken támadó akciókra térünk át.

Bahmut maradt a harcok fő epicentruma, ott egy meglehetősen széles front mentén haladunk. Sikeresek vagyunk, elfoglaljuk a magaslatokat, az ellenség védekezik és meg akarja tartani a pozícióját. Délen az ellenség védekezik, ott folytatódnak a helyi jelentőségű harcok.

Miért adnak ki az oroszok olyan gyakran információkat az ellentámadásról? Mert el kell terelniük a figyelmet a Bahmutnál elszenvedett veszteségekről.”

Rácz András Oroszország-szakértő a Telexnek adott helyzetértékelésében arról beszélt, hogy június elején várható leghamarabb ukrán részről az ellentámadás, de valószínűleg ennek sem lesz egy konkrét startpontja.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!