Kanada és Lettország közös programban fog ukrán tiszteket képezni

2023. május 10. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

Anita Anand kanadai külügyminiszter szerdán Ottawában fogadta lett kollégáját, Ināra Mūrniece-t, a találkozót követően pedig bejelentették, hogy közös programot indítanak, melyben fiatal ukrán tiszteket fognak kiképezni Lettország területén. A kiképzés már május 15-én, azaz jövő hétfőn elindul.

„Lettország és Kanada egymással szoros kapcsolatot ápoló NATO-szövetségesek, akiket a védelmi összefonódás mellett az is összeköt, hogy mindketten támogatják Ukrajnát az oroszok elleni háborúban. A kiképzésünk kiterjesztése hozzájárul majd az ukránok harctéri sikereihez, és újabb lehetőséget ad arra is, hogy a kanadai és a lett erők együtt dolgozzanak”

– mondta a kanadai külügyminiszter, hozzátéve hogy a tárcavezető egyúttal rámutatott arra, hogy Kanada már az Egyesült Királyságban és Lengyelországban is segíti ukrán katonák kiképzését.

A Justin Trudeau vezette kanadai kormány már több szankciót is bevezetett Ororszország ellen, amióta Moszkva tavaly februárban támadást indított Ukrajna ellen, és fegyverekkel is támogatta az oroszok által lerohant országot. Vélhetően emiatt egyébként korábban orosz hekkerek támadást indítottak egy kanadai energiacég ellen.

(MTI / Canada.ca)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!