Két kilométerrel hátrébb szoríthatták az orosz csapatokat Bahmutban

2023. május 10. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

Egyes helyeken mintegy két kilométerrel sikerült visszaszorítani az orosz csapatokat Bahmut térségében, írta szerda délutáni Telegram-bejegyzésében az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij vezérezredes a Guardian szerint.

A poszt azzal folytatódik, hogy a műveletek során egy több ezer orosz katonából álló dandárt is szétvertek a mostanra teljesen szétlőtt városban, amelyet tavaly nyár óta próbálnak elfoglalni az oroszok, főként a Wagner-csoport egységei.

Szirszkij szerint a front egyes területein az ellenség nem tudott ellenállni az ukrán védők támadásának és mint megjegyzi, a védekező hadművelet hozzáértő lebonyolítása merítette ki a Wagner jól képzett erőit. Ezután bizonyos irányokban az orosz reguláris csapatok kevésbé felkészült egységeivel helyettesítsék őket, amelyek vereséget szenvedtek és távoztak.

Az ötvenhét éves Olekszandr Szirszkijről azt követően olvashattak portrét a Telexen, hogy 2022 szeptemberében alig egy hét alatt mintegy nyolcezer négyzetkilométert foglaltak vissza az ukrán csapatok a februárban kezdődött háború során elfoglalt területekből, és ezzel 70 kilométerrel tolták keletebbre a megszállókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!