Egy oroszországi katonai létesítményt is dróntámadás érhetett

2023. május 10. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Katonai létesítményt is dróntámadás ért az ukrán határ melletti Voronyezsben – közölte a régió kormányzója a Telegramon.

„Ma kora reggel két ellenséges UAV [pilóta nélküli légi jármű] támadási kísérletét hiúsították meg egy voronyezsi katonai létesítménynél” – írta. A kormányzó hozzátette, hogy az egyik drón letért a pályájáról és lezuhant, míg a második drón „tűzkárral megsemmisült”.

Szerda reggel már a szintén határmenti Kurszk régióból is dróntámadást jelentettek, amit a légvédelem meghiúsított.

Belgorod régió kormányzója közölte, hogy szerda éjjel Olhovatka faluban egy drón felrobbant, és több épületet és egy gépkocsit is mergongált. „Úgy tűnik, hogy egy ellenséges drón robbant fel. Két lakóépület, egy könyvtár, egy posta, egy sürgősségi ellátó központ és egy autó sérült meg” – mondta.

Ukrajna egyik támadást sem vállalta, és független hírforrás sem erősítette meg az orosz tisztviselők jelentéseit.

Nem ez az első alkalom, hogy az Ukrajnával határos, és annál messzebb található orosz régiókban dróntámadásról számolnak be, de ezekért a támadásokért Ukrajna egyszer sem vállalt még felelősséget. Május elején a Kreml elleni dróncsapással vádolták meg az ukránokat az oroszok, de szakértők szerint az is elképzelhető, hogy az oroszok rendezték meg a kísérletet.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!