Leállítja az oroszok és belaruszok gyorsított bevándorlását Izrael

2023. április 23. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

Ofir Szofer izraeli bevándorlási és befogadási miniszter hivatala bejelentette, hogy leállítják gyorsított bevándorlás lehetőségét az Oroszországból és Belaruszból érkezők számára, írja az MTI. A különleges gyorsított eljárás továbbra is jár az ukránoknak, illetve rendkívüli esetek számára, de a jövőben az említett két ország állampolgárai csak a szabályos procedúrának megfelelve kaphatnak esélyt arra, hogy Izraelbe költözzenek. A minisztérium inkább az Izraelbe tavaly költözőkre összpontosítana.

Ukrajna 2022 óta tartó katonai megszállása óta elég volt egy zsidó nagyszülő igazolásával bevándorlási engedélyhez jutni Izraelben Ukrajnából, Oroszországból és Belaruszból. A jövőben az utóbbi két országában először a helyi izraeli konzulátussal kell felvenni a kapcsolatot, és csak ezután lehet tartózkodási engedélyért folyamodni.

A minisztérium a menekülők számának drámai csökkenésével magyarázza a döntést. 2022 márciusa és októbere között csak Oroszországból közel 30 ezer, Ukrajnából 14 ezer, Belaruszból pedig 1580 menekült érkezett Izraelbe.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!