Lavrov nem bocsátja meg az USA-nak, hogy orosz újságírók nem kaptak vízumot

2023. április 23. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Moszkva nem fog megbocsátani Washingtonnak, amiért az megtagadta az amerikai vízumot az orosz újságíróktól – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vasárnap a repülőtéren, mielőtt New Yorkba utazott volna.

Oroszország áprilisban vette át az ENSZ Biztonsági Tanácsának elnöki tisztségét, Lavrov több ülésén is elnököl New Yorkban, azonban az amerikaiak csak neki és a diplomata kollégáinak adtak vízumot, a delegációval tartó újságíróknak nem. Lavrov elítélte a lépést:

„Ezt nem fogjuk elfelejteni, nem bocsátjuk meg.”

A videót Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője tette közzé Telegram-csatornáján:

„A magát a legerősebbnek, legokosabbnak, legszabadabbnak és legigazságosabbnak nevező ország meghátrált, hülyeséget csinált, és megmutatta, mit jelent nekik valójában a szólásszabadság, az információhoz való hozzáférés” – mondta Lavrov.

Az orosz külügyminiszter meg van győződve arról, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Oroszország igazságot feltáró nyilatkozatai az egész világ figyelmét felkeltik majd. „Meggyőződésem, hogy az igazság sokkal nagyobb érdeklődést fog kiváltani világszerte, mint azok a megszűrt információk, amelyeket nyugati kollégáink a nézők, hallgatók, olvasók elé tárnak.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!