Ha igazi férfi vagy, irány a front! Elégedetlen macsóknak indított toborzókampányt az orosz hadsereg

2023. április 23. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva


Toborzókampányt indított az orosz hadsereg, a reklámfilmben „igazi férfiakat” keresnek, hogy hagyják ott civil munkájukat, és legyenek inkább a hadsereg szerződéses katonái.

A filmben szereplő biztonsági őr, edzőtermi dolgozó és taxisofőr munkáját megalázónak ábrázolják, arra építve, hogy a szereplők elégedetlenek és bosszúsak jelenlegi állásukban.

A reklám egy géppisztolyt tartó terepruhás katonával nyit, akiről kiderül, hogy tulajdonképpen egy közért biztonsági őre, kezében egy fémdetektorral. „Ilyen őrző-védő akartál lenni?” – teszik fel neki a kérdést. A második szereplő egy súlyzókkal dolgozó edzőtermi oktató, a kérdés pedig így szól: „Tényleg ez a te erőd?”, a harmadik szereplő pedig egy elégedetlen taxisofőr, akitől azt kérdezik: „Tényleg ezt az utat akartad magadnak?”

Természetesen mindhárman csatlakoznak a hadsereghez, hogy gomolygó ködben, epikus zenére indulhassanak a frontra: „Férfi vagy. Hát légy is az!”

Az orosz védelmi minisztérium április 1-jén indult toborzókampányának célja 400 ezer új hivatásos katona szerződtetése. A toborzás révén igyekeznek pótolni a szakirányú végzettségű állomány, például a harckocsivezetők és tüzérek soraiban keletkezett hiányt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!