Dél-Dakota republikánus kormányzója azzal dicsekedett, hogy a kétéves unokájának már több fegyvere is van

2023. április 16. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Dakota republikánus kormányzója, az 51 éves Kristi Noem azzal dicsekedett az amerikai Országos Fegyverszövetség (NRA) konferenciáján, hogy a kétéves unokájának több fegyvere is van – írja a Guardian.

A fegyverlobbi-szövetség Indianában tartott gyűlést, ahol Noem az unokáiról, a majdnem kétéves Addie-ről és a néhány hónapos Branchről is beszélt a hallgatóságnak. „Szeretném megnyugtatni önöket, hogy Addie-nek már van egy sörétes puskája és egy másik puskája is, és van egy kis pónija is, akit Sparklesnek hívnak. Szóval a lány fel van szerelve” – mondta a kormányzó.

Noem unokájával kapcsolatos megjegyzései vírusként terjedtek el a közösségi médiában, és sok kommentelő elítélte, hogy a kormányzó a fegyvertartást népszerűsíti a gyerekek körében. Néhány héttel korábban Tennesse államban történt iskolai lövöldözés, egy nashville-i keresztény magániskola volt tanulója három kilencéves diákkal és az iskola három munkatársával végzett, mielőtt lelőtték őt a rendőrök.

Az eseményen Mike Pence, Donald Trump volt alelnöke is felszólalt, de a hallgatóság tagjai hangosan kifütyülték, amikor a saját államában beszédet tartott. Valószínűleg azért fogadták így, mert a republikánus szavazók egy része ellene fordult, miután hitelesítette a 2020-as választási eredményeket, és felelősnek nevezte Trumpot a Capitolium elleni támadásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!