„Valami tragikus fog történni, és később látni fogod a hírekben” – üzente a nashville-i lövöldöző egykori csapattársának

2023. március 29. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Azt írta, hogy valami tragikus dolog fog történni és később látni fogom a hírekben” – nyilatkozta a BBC-nek Averianna Patton. Ő is egyike azoknak, akiknek a 28 éves Audrey Hale, a hétfői nashville-i iskolai mészárlás elkövetője még a lövöldözés előtt üzent. Patton és Hale egykor egy kosárcsapatban játszottak abban a középiskolában, ahol Hale hétfőn három diákkal és három felnőttel is végzett. Patton szerint Hale időnként barátságtalan és zárkózott volt, de tartotta a kapcsolatot régi csapattársaival a gimnázium után is, Patton és Hale még ebben a hónapban is találkoztak.

Patton Instagramon kapta a felkavaró üzenetet, nem sokkal azelőtt, hogy Hale két puskával is egy pisztollyal felfegyverkezve lövöldözni kezdett a Covenant nevű keresztény magániskolában. Patton az üzenet láttán azonnal betelefonált a helyi rendőrségre, „nem tudom, hogy mivel küzdött pontosan, de tudtam, hogy valamilyen mentális problémáról lehetett szó” – mondta a lövöldöző egykori csapattársa. A rendőrök még a lövöldözés napján elmentek Pattonhoz, hogy megvizsgálják Hale-től kapott üzeneteket.

A rendőrség egyelőre nem talált semmilyen indítékra utaló nyomot, nem lehet tudni, hogy a huszonnyolc éves Hale miért pont a volt iskoláját, a Covenant nevű keresztény magániskolát választotta a lövöldözés helyszínéül, illetve az is egyértelmű lett, hogy az áldozatokat véletlenszerűen választotta ki.

John Drake rendőrfőnök egy keddi sajtótájékoztatón azt mondta, Hale orvosi kezelés alatt állt egy meg nem nevezett „érzelmi zavar” miatt. Több írást is találtak az elkövető otthonában és az autójában, amivel az iskola parkolójába hajtott a lövöldözés előtt.

A helyi rendőrség még kedden nyilvánossá tette két készenléti rendőr testkamerájának felvételét, amin az látszik, hogyan közelítik meg az addigra már az emeletről a hatóságokra tüzelő Hale-t, és hogyan lövik le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!