28 éves transzként azonosították a nashville-i iskolai lövöldözőt

2023. március 28. – 06:13

Másolás

Vágólapra másolva

Azonosították a nashville-i iskolai lövöldözés elkövetőjét: a 28 éves, magát transzneműként meghatározó Audrey Elizabeth Hale volt az, aki hétfő délelőtt három diákot és három iskolai dolgozót megölt a Covenant keresztény magániskolában – írja a New York Times.

A nashville-i rendőrfőnök, John Drake egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Hale az iskola egykori tanulója volt. Az otthonában búcsúüzenetet találtak, valamint az iskola részletes térképeit, amelyeken felvázolta a bűncselekmény végrehajtását, feljegyezte a térfigyelő kamerák és bejárati pontok helyét is. Három fegyver volt nála, ezek közül kettőt legálisan vásároltak Nashville környékén.

A nashville-i iskola lövöldöző a biztonsági kamera felvételén 2023. március 27-én – Fotó: Metropolitan Nashville Police Department / Handout via Reuters
A nashville-i iskola lövöldöző a biztonsági kamera felvételén 2023. március 27-én – Fotó: Metropolitan Nashville Police Department / Handout via Reuters

A templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be, már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték – írja az MTI. A rendőrség megnevezte az áldozatokat: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs és William Kinney, mindannyian 9 évesek voltak, valamint Cynthia Peak (61), Katherine Koonce (60) és Mike Hill (61).

„A támadó felkészült a rendfenntartó erőkkel való konfrontációra, és felkészült arra, hogy még több kárt okozzon, mielőtt megölték volna” – mondta a rendőrfőnök. Közvetlenül a támadás után még nem volt teljesen tisztázott a támadó nemi identitása, a rendőrfőnök a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Hale transzneműként azonosította magát. Arra a riporteri kérdésre, hogy a támadó nemi identitása kapcsolatban áll-e a lövöldözéssel, a rendőrfőnök azt mondta, hogy „minden nyomot megvizsgálnak”.

Kristin Mumford, a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a lövöldöző nőnek született, de a LinkedIn-profilján férfiként hivatkozott magára, ami arra utal, hogy transznemű férfi volt. Ez a profil az elmúlt hónapokban aktív volt – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!