Medvegyev kirohant Lengyelország ellen: Ezek egy háborúban biztosan eltűnnének

2023. április 15. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök pénteken megint kirohanós kedvében találta magát, most éppen Lengyelországot vette célba a Twitter harcterén.

„Valami Mateusz Morawiecki [a lengyel miniszterelnök] nevű idióta azt mondta, Ukrajnának joga van csapást mérni Oroszországra, és nem aggódik afelől, hogy a NATO háborúba keveredne Oroszországgal, mert utóbbi úgyis gyorsan elveszítené azt.

Nem tudom, ki nyerne vagy veszítene egy ilyen háborúban, de tekintve Lengyelország szerepét a NATO előőrseként, ez az ország biztosan eltűnik a retardált miniszterelnökével együtt”

– írta közösségi oldalán az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke, angolul és lengyelül is a nyomatékosítás kedvéért.

Medvegyev, aki elnökként még Barack Obamával hamburgerezett, az Ukrajna elleni háború tavaly februári eszkalálódása óta lett a Kreml felől hallható legradikálisabb orosz hang. Az egykor még nyugatos imázst magára öltő politikus twitteres és Telegram-bejegyzései egészen szélsőségesen Nyugat- és Ukrajna-ellenesek.

Ahogy arról korábban írtunk, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is jól jön, hogy az indulatos posztok elég magasról hangzanak el, de mégsem tőle – és Medvegyevnek is, hiszen így legalább láttatja magát, ha már az elnöki és miniszterelnöki posztról való távozása után valódi hatalmat úgysem kapott.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!