Erdoğan telefonon köszönte meg Putyinnak a gabonamegállapodáskor tanúsított pozitív hozzáállását

2023. március 25. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Tayyip Erdoğan török elnök telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és megköszönte neki a fekete-tengeri gabonaexport-megállapodás meghosszabbításakor tanúsított „pozitív hozzáállását” – közölte szombaton a török elnökség, írja a Guardian.

A török elnök nemrégen jelentette be, hogy Oroszország és Ukrajna megegyezett a fekete-tengeri gabonaexportot lehetővé tévő megállapodás meghosszabbításáról. Az ukrán fél szerint 120, az oroszok szerint 60 nappal toldották meg az egyezség hatályát.

A fekete-tengeri gabona exportjáról tavaly júliusban született megállapodás. Az alku értelmében három fekete-tengeri kikötőből biztonságos folyosókon keresztül lehet gabonát exportálni, és a megállapodás végrehajtását Törökország koordinálja.

Erdoğan a szombati telefonos megbeszélésről azt mondta: szóba került még a török–orosz kapcsolatok javítása, és az ukrajnai háború is. Erdoğan hangsúlyozta: az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust minél hamarabb tárgyalásokkal kell lezárni – jelentette a Reuters.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!