Vilmos herceg titokban meglátogatta az ukrán határ közelében lévő lengyel és brit csapatokat

2023. március 22. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

Vilmos herceg titokban Lengyelországba utazott, hogy személyesen mondjon köszönetet az Ukrajnát támogató lengyel és brit csapatoknak. A walesi herceg katonai bázisokat látogatott meg Rzeszówban, 100 kilométerre az ukrán határtól. Biztonsági okokból a látogatást titokban tartották, amíg a herceg el nem hagyta a bázist – írja a Sky News.

Vilmos herceg találkozott a lengyel védelmi miniszterrel és a Lengyel Területi Védelmi Erők katonáival. A herceg találkozott a térségben állomásozó brit katonákkal is, akiket a lengyelországi küldetésükről és Ukrajna támogatásáról kérdezett.

Vilmos walesi herceg és Mariusz Błaszczak lengyel nemzetvédelmi miniszter a lengyelországi Rzeszówban 2023. március 22-én – Fotó: Yui Mok/ REUTERS
Vilmos walesi herceg és Mariusz Błaszczak lengyel nemzetvédelmi miniszter a lengyelországi Rzeszówban 2023. március 22-én – Fotó: Yui Mok/ REUTERS

Rzeszów Ukrajna logisztikai központjává vált, ide érkezik a legtöbb nyugati fegyver, mielőtt Ukrajnába szállítanák azokat. Az orosz invázió kezdete óta több milliárd euróni fegyver és lőszer haladt át az Egyesült Államok vezette központon.

Vilmos herceg ezután Varsóba is ellátogatott, ahol felkesett egy ukrán menekülteket befogadó szállásközpontot. Programja részeként találkozik még Andrzej Duda lengyel elnökkel is. Vilmos herceg lengyelországi útja határozott üzenetet küld Oroszországnak azon a héten, amikor a kínai elnök a Kremlbe látogatott.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!