Washingtoni orosz nagykövet: Oroszország nem akar konfrontációt az Egyesült Államokkal

2023. március 14. – 22:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Oroszország nem akar konfrontációt az Egyesült Államokkal” – jelentette ki Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet, miután berendelték őt az amerikai külügyminisztériumba a Fekete-tenger fölött kedden reggel történt incidens miatt.

Antonov azt mondta, hogy „konstruktív beszélgetést” folytatott Karen Donfrieddal, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárával. „Nem akarunk semmilyen konfrontációt az USA és Oroszország között. Az USA és Oroszország népeinek érdekeit szolgáló pragmatikus kapcsolatok mellett vagyunk” – mondta Antonov.

Arra a kérdésre, hogy szóba került-e az ukrajnai háború, azt mondta: „Nem beszélünk az ukrajnai háborúról, mert Ukrajnában nincs háború. Speciális katonai hadművelet van, amelyet Oroszország folytat. Ennek a hadműveletnek a céljai kristálytiszták. Már többször elmagyaráztuk.”

Az amerikai hadsereg szerint két orosz Szu–27-es vadászgép szakszerűtlen elfogást hajtott végre egy MQ–9-es amerikai drón ellen. Az egyik gép nekiütközött a drón légcsavarjának, amitől a drón a tengerbe zuhant. Az orosz védelmi minisztérium állítása szerint nem az orosz gépek miatt zuhant le a drón.

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!