Putyin: Ukrajnában az orosz államiság túlélése forog kockán

2023. március 14. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin szerint Ukrajnában jelenleg az orosz államiság túlélése forog kockán. „Nem Oroszország geopolitikai helyzetének javításáért, hanem az államiságunk megőrzéséért küzdünk Ukrajnában” – jelentette ki az orosz elnök kedden Burjátföld fővárosában, egy ulan-udei repülőgépgyárban.

A munkásokhoz fordulva azt mondta: „Ahhoz, hogy közelebb hozzuk a békét és a stabilitást, természetesen konszolidációt kell mutatnunk társadalmunkban, higgadtságot kell mutatnunk. Amikor az ellenség látja, hogy társadalmunk erős, akkor kétségtelenül bekövetkezik az, amiért küzdünk: siker és győzelem” – folytatta Putyin.

Azt is hozzátette, hogy szerinte az orosz gazdaság a vártnál erősebbnek bizonyult. „Sokunk, de még inkább a nyugati országok számára kiderült, hogy Oroszország stabilitásának alapjai sokkal erősebbek, mint azt bárki is gondolta volna. (…)

Bizonyos költségek árán, de úgy gondolom, hogy a tavalyi év csak hasznára vált Oroszországnak, mivel sokkal szuverénebbek és függetlenebbek lettünk a gazdaságban”

– mondta Putyin.

(Guardian, Interfax)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!