Zelenszkij: Megkezdtük a kommunikációt Norvégiával a pilótáink kiképzéséről

2023. március 11. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

A finn miniszterelnök, Sanna Marin kijevi látogatásáról, valamint a Norvégiától kapott támogatásokról is beszélt pénteki esti videóbeszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Azt mondta, Finnország igen aktívan támogatta Ukrajnát, és megköszönte Sanna Marinnak az eddigi segélycsomagokat. „Beszéltünk az Európai Unió struktúráiban való együttműködésről, valamint az orosz gyilkosok megbüntetésére irányuló kezdeményezéseink támogatásáról” – tette hozzá Zelenszkij.

Arról is beszélt, hogy pénteken találkozott Bjørn Arild Gram norvég védelmi miniszterrel. „Általánosságban elmondható, hogy Norvégiával számos területen rendkívül szoros kapcsolatot alakítottunk ki. Ez a fegyverekre is vonatkozik: Norvégiának köszönhetően megerősítettük légvédelmünket, tüzérségünket és más csapatainkat.”

Zelenszkij kiemelte, hogy Norvégia hosszú távú költségvetési támogatási programot is indított, öt év alatt 7 milliárd dollárral fogják támogatni Ukrajnát. Zelenszkij szerint példaként szolgálhat más partnereik számára. „További lépéseket vitattunk meg, amelyeket Norvégiával közösen tehetünk annak érdekében, hogy ez a tavasz sikeres legyen mind az ukrán védelem, mind a páneurópai biztonság szempontjából.

Egyébként megkezdtük a kommunikációt Norvégiával a pilótáink kiképzési missziójának lehetőségeiről is”

– mondta az ukrán elnök.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!