Egy ukrán kosaras eladta az NBA-bajnoki gyűrűit, hogy hazáját támogassa, a Lakers most adott neki két újat

2023. január 24. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles Lakers átadott két új bajnoki gyűrűt Sztaniszlav Medvegyenkónak, a csapat egykori, ukrán centerének – írja a Marca. Medvegyenko 2001-ben és 2002-ben volt tagja a bajnok csapatnak, és együtt játszott például Kobe Bryanttel és Shaquille O'Neallel.

Miután Oroszország lerohanta Ukrajnát, úgy döntött, hogy két augusztusi árverésen eladja bajnoki gyűrűit, hogy a befolyó összeggel Ukrajnát támogassa. Több mint 253 ezer dollárt sikerült így összegyűjtenie.

Stanislav Medvegyenko egy, a Cleveland Cavaliers elleni, 2004-es NBA-mérkőzésen – Fotó: Stephen Dunn / 2004 Getty Images
Stanislav Medvegyenko egy, a Cleveland Cavaliers elleni, 2004-es NBA-mérkőzésen – Fotó: Stephen Dunn / 2004 Getty Images

Jeanie Buss, a Lakers tulajdonosa úgy döntött, hogy ez így nem járja, ezért adott két új gyűrűt Medvegyenkonak, hogy pótolja, amiket eladott. Az átadón jelen volt Pau Gasol és Sasha Vujacic is.

A most 43 éves Medvegyenko 1997-ben, egy kijevi csapatban kezdte profi pályafutását, három évvel később pedig a Lakershöz került, ahol hat évet töltött cserecenterként. A 2006-2007-es idényt a Hawksnál töltötte, majd visszavonult.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!