Intenzív harcokról szóló hírek jönnek Zaporizzsja megyéből

2023. január 20. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Zaporizzsja megye szinte teljes frontvonalán megindultak a harcok – írta előbb az orosz Ria Novosztyi hírügynökség helyi oroszpárti források alapján, majd ugyanezen forrásokra hivatkozva a Deutsche Welle is. Az ukrán fél egyelőre nem erősítette meg a hírt, amely szerint az orosz erők több falut el is foglaltak a megyében, amelynek 70 százalékát az orosz erők március eleje óta megszállás alatt tartják.

Zaporizzsja épp az a terület, ahol inkább ukrán ellentámadásra számítottak, a pénteki hírek ennek a jelek szerint ellentmondanak.

„Gyakorlatilag Zaporizzsja megye teljes frontvonalán harcok folynak. Ilyen még nem volt” – írta az orosz megszállók által létrehozott megyei adminisztráció vezetője, felsorolva a településeket, amelyeket érintenek a harcok. Vlagyimir Rogov szerint az ukrán erők most kevésbé magabiztosak, mint voltak korábban – amikor Herszon városát és Harkiv megye keleti részét szerezték vissza az ukránok –, mert most az orosz támadás széles vonala miatt az ukrán erők több település felett elveszíthetik az ellenőrzést.

A harci jelentések megalapozottságát nehéz ellenőrizni, hiszen a felek gyakran lehetnek érdekeltek abban, hogy saját sikereiket még nagyobbnak állítsák be és az ellenfél veszteségeit még súlyosabbnak írják le.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!