Újabb titkosított dokumentumokat találtak Joe Biden munkatársai

2023. január 12. – 06:41

Másolás

Vágólapra másolva

Ezúttal egy másik helyszínen találtak újabb minősített, titkos kormányzati iratokat Joe Biden amerikai elnök munkatársai, jelentette a BBC. Az ügy egyre nagyobb politikai kellemetlenséget okoz a Fehér Háznak.

A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta az újonnan felfedezett iratok ügyét, de az információt a BBC amerikai partnere, a CBS és más amerikai médiumok is megerősítették.

Azt egyelőre nem tudni, honnan kerültek elő az újabb minősített iratok. Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy tavaly novemberben körülbelül tíz titkos aktát találtak abban a washingtoni magánirodában, amelyet Biden még alelnöki megbízatása után használt 2017 és 2020 között.

Az első információk szerint a Penn Biden Centerben talált iratok között Ukrajnáról, Iránról és Nagy-Britanniáról szóló dokumentumok vannak, de atomtitkokról szóló akták nincsenek. Az ügyet az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálja.

Joe Biden kedden azt mondta, meglepte az iratok felfedezése, és együttműködik az igazságügyi minisztériummal a vizsgálat során.

Donald Trump volt amerikai elnök ellen büntetőeljárás folyik titkos akták állítólagos helytelen kezelése miatt. Ez az ügy azonban annyiban súlyosabb, hogy a korábbi amerikai elnök több ezer, köztük sok bizalmas, titkos és szigorúan titkos iratot tartott magánál, és ezek egy része atomtitkokat is tartalmazhatott. Mindez azután derült ki, hogy az FBI házkutatást tartott Trump floridai birtokán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!