Titkosított iratokat találhattak Joe Biden korábbi irodájában, amit még elnöksége előtt használt

2023. január 10. – 06:18

Másolás

Vágólapra másolva

Feltehetően titkosított iratokat találtak Joe Biden amerikai elnök korábbi irodájában, ismerték el hétfőn az amerikai elnök ügyvédjei. Körülbelül tíz aktáról van szó, amiket egészen eddig egy lezárt szekrényben tároltak, írja a BBC.

Az irodát Biden 2017 és 2020 között, tehát még elnöksége előtt használta egy washingtoni think tanknél. A CBS forrásai szerint az iratok nem tartalmaznak atomtitkokat. Richard Sauber, Biden tanácsadója a CBS-nek azt mondta, hogy az iratokat közvetlenül a félidős választások előtt, november 2-án fedezték fel az irodában, amit épp kiürítettek. Az iratokat átadták a Nemzeti Levéltárnak, az igazságügyi minisztérium vizsgálja a dokumentumokat.

„Vajon az FBI mikor razziázik majd az elnök otthonaiban, vagy esetleg a Fehér Házban?” – reagálta a hírre Donald Trump, aki ellen hasonló ügyben folyik vizsgálat. Az az ügy azonban annyiban súlyosabb, hogy a korábbi amerikai elnök több ezer, köztük sok bizalmas, titkos és szigorúan titkos iratot tartott magánál, és ezek egy része atomtitkokat is tartalmazhatott. Mindez azután derült ki, hogy az FBI házkutatást tartott Trump floridai birtokán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!