Lukasenko: Belarusz soha nem lesz Oroszország ellensége

2022. december 16. – 15:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Minszkben tárgyal Alekszandr Lukasenko belarusz államfővel. Lukasenko ezzel párhuzamos, egy pénteki tanácskozáson arról beszélt, hogy országa sosem lesz Oroszország ellensége.

„Soha nem leszünk Oroszország ellenségei, és soha nem fogunk elhidegülni Oroszországtól. Ez a hozzánk legközelebb álló ország, a hozzánk legközelebb álló nép. Úgy gondolom, hogy amíg mi vagyunk hatalmon, ragaszkodni fogunk ehhez az állapothoz. Ha másképp lett volna, akkor úgy jártunk volna, mint Ukrajna” – mondta Lukasenko a belarusz-orosz együttműködés kérdéseiről tartott tanácskozáson.

A belarusz vezető megjegyezte, szerinte helyes döntés volt, hogy országa a 2020-as elnökválasztás, és azt követően kirobbant zavargások után egyre inkább közeledett Oroszországhoz. „Úgy látom, hogy most felpörögnek az események. A hétfői tárgyalások után mindenki azt fogja mondani, hogy ennyi volt: Belaruszban jönnek-mennek az oroszok, ők uralják az országot. Szeretném hangsúlyozni: rajtunk kívül senki sem kormányozza Belaruszt. Ez a mi feladatunk az alkotmány szerint” – tette hozzá Lukasenko.

(TASZSZ)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!