Az ukránok szerint az oroszok több mint negyven rakétával támadták Kijevet, Harkivban nincs áram

2022. december 16. – 12:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A harkivi polgármester, Ihor Terehov tájékoztatása szerint a péntek reggeli hatalmas orosz rakétacsapás-sorozat óta nincs áram a városban. Azt közölte, hogy hatalmas károkat szenvedett a kritikus infrastruktúra, köztük az energiarendszer. „A mérnökök dolgoznak a károk helyreállításán. Tudom, hogy nincs villany a házakban, nincs fűtés, nincs vízellátás” – mondta. A polgármester arra kérte a polgárokat, hogy használják az ukrán hatóságok által létrehozott menedékhelyeket, ahol felmelegedhetnek, étkezhetnek és feltölthetik a telefonjaikat.

Az oroszok Krivij Rih városát is támadták, a jelentések szerint egy háromemeletes lakóházat ért találat. Két ember meghalt, hatan – köztük három gyerek – megsérült, őket kórházba szállították. „A romok alatt még mindig lehetnek emberek” – közölte az állami katasztrófavédelmi szolgálat, hozzátéve, hogy a katasztrófavédelem és a tűzoltók a helyszínen vannak.

A Kijevet ért légicsapások miatt az ukrán parlamentben sem víz, sem fűtés nincs – közölte Viktorija Vojcicka parlamenti képviselő. Arra is figyelmeztetett, hogy fűtés nélkül az otthonok lakhatatlanná válnak, mivel Ukrajnában különösen kemény tél van. Kijevben sokan a metróállomásokon kerestek menedéket, a városban részleges áramkimaradás van, és a vízellátás is megszakadt.

A kijevi metró egyik állomása 2022. december 16-án – Fotó: Viacheslav Ratynskyi / Reuters
A kijevi metró egyik állomása 2022. december 16-án – Fotó: Viacheslav Ratynskyi / Reuters

A ukrán fővárosát több mint negyven rakétával támadták péntek reggel – közölte a kijevi katonai közigazgatás szóvivője. Mihajlo Samanov azt mondta, hogy ezek közül 37-et lelőtt az ukrán légvédelem, de azok, amelyek átjutottak, úgy tűnik, hogy az infrastrukturális létesítményeket találták el.

(Sky News)



Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!