Robbanások voltak a Krím több pontján

2022. december 11. – 15:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben az ukrán erők az orosz megszállás alatt lévő Melitopolban lévő ellenséges csapatokat támadnak, több nyugati és ukrán médium is arról ír, hogy szombat este a Krím több pontján is robbanások történhettek.

Az oroszok által 2014-ben annektált félsziget két nagyobb városából, Szevasztopolból és Szimferopolból is robbanásokról érkeztek jelentések. De a Krím más pontjain, egy Szovjetszkijben lévő orosz laktanyában, valamint Hvardiske, Dzsankoj és Nyizsniohirszkij városokban is detonációk voltak.

A robbanások, tüzek hírét orosz források is elismerik, de az okokról egyelőre ellentmondásos hírek érkeztek. A „Krimszkij veter” nem hivatalos krími médiaportál szerint a szovjetszkiji orosz katonai laktanyában történt robbanásban többen meghaltak. Egy oroszbarát krími csatorna viszont azt állította, hogy a laktanyában keletkezett tüzet „a tűzzel való gondatlan bánásmód” okozta. „Két ember meghalt. Most az összes katonát, mintegy kétszáz embert, egy másik épületben szállásolták el” – hangzott el.

Szergej Akszenov, a Krím oroszok által kinevezett vezetője a Telegramon közölte: „A légvédelmi rendszer működött Szimferopol felett. Minden szolgálat a szokásos módon működik.” Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója szerint a robbanások lőgyakorlatok miatt történtek. Az ukrán vezetés nem kommentálta a krími robbanásokat.

(CNN / Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!