Lőszerhiánnyal küszködnek az oroszok a britek szerint

2022. december 2. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Kiadta rövid helyzetértékelését a Twitteren a brit védelmi miniszérium.

Eszerint az orosz erők visszavonulása a Dnyeper jobb partjáról újabb lehetőséget ad az ukrán hadseregnek arra, hogy célba vehessék a megszálló erők utánpótlási vonalait.

Éppen ezért az orosz erők délen és keleten még távolabbra kényszerültek fronttól az utánpótlás biztosítával – azaz tovább csökken az esély arra, hogy az orosz hadsereg számottevő támadást indítson. Az utánpótlását elsősorban vasútra építő orosz hadsereg kénytelen a vasútról teherautókra átpakolni az utánpótlást és úgy szállítani a front közelébe, ami egyrészt lassítja a mozgást, másrészt több embert igényel. Ráadásul ezeket a konvojokat az ukrán tüzérség hatékonyan támadhatja,

Mindezek mellett az orosz hadsereg lőszerhiánnyal kis küzd, így a nyugati előrejelzés szerint tovább csökkenti az Ukrajnára támadó orosz erők előrenyomulásának esélyét.

A novemberben, csaknem kilenc hónapig tartó orosz megszállás alól felszabadult Herszonból itt és itt olvashatja helyszíni riportunkat, itt pedig az orosz visszavonulás katonai jelentőségéről tájékozódhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!