Elon Musk feloldja a letiltott Twitter-fiókok nagy részét

2022. november 25. – 05:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Amnesztiát” adott Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa csütörtökön a közösségi oldal korábban felfüggesztett felhasználóinak. Elon Musk szavazást tett ki szerdán az oldalára, és a 3,1 millió válaszadó 72 százaléka támogatta a blokkolt fiókok feloldását. A Twitter tulajdonosa szerinte a „nép hangja” nyert, és az amnesztia már jövő héten életbe lép. Csak azoknak a Twitter-fiókját oldják fel, akiket nem törvénysértő vagy kirívó tartalom közlése miatt tiltottak le – írja az MTI.

Civil szervezetek szerint a jövőben megnövekedhet a gyűlölködő megnyilvánulások száma a Twitteren, már csak azért is, mert a cégtől az elmúlt hetekben elbocsátott, vagy felmondott alkalmazottak egy része tartalommoderátorként dolgozott. Elon Musk múlt héten ugyanakkor azt írta a Twitter-oldalán, hogy

a vállalt új politikája a szólás szabadsága, de nem az elérés szabadsága, azaz a gyűlöletkeltő és negatív megnyilvánulásokat továbbra is törlik.

A milliárdos üzletember szerdán azt is kilátásba helyezte, hogy nyilvánosságra hozzák a Twitter 2020 októberi döntésének háttérinformációt. Az elnökválasztás előtt néhány héttel állítólag letiltották Joe Biden akkori elnökjelölt fia, Hunter Biden számítógépének tartalmáról szóló, és a jelenlegi elnökre kényes sajtóértesülés közlését. Musk szerint erre a lépésre a közbizalom helyreállítása érdekében lenne szükség.

Múlt pénteken Donald Trump 2021 januárjában felfüggesztett fiókjának sorsáról indított szavazást Musk a Twitter felhasználói között, és a válaszadók túlnyomó többsége egyetértett a volt amerikai elnök fiókjának feloldásával. Trump ugyanakkor úgy reagált, hogy nem tervez visszatérni a Twiterre, a fiókját azonban nem törölte.

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk hosszú hónapokig tartó vita után 44 milliárd dollárért vette meg a Twittert, és azóta szinte nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg valamilyen hír kirúgásokról, felmondásokról, csődhelyzetről, botrányokról. Minderről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!