Musk már a csődöt is belebegtette a Twitter-alkalmazottaknak

2022. november 11. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

Még mindig tart a felbolydulás a Twitter háza táján azután, hogy Elon Musk megvásárolta a platformot: az új tulajdonos a munkavállalókkal folytatott első nagy megbeszélésen ugyanis közölte, hogy nem tudja kizárni a csőd lehetőségét sem. Musk a csütörtök délutáni megbeszélésen állítólag arra figyelmeztetett, hogy a vállalat 2023-ban dollármilliárdokat veszíthet – értesült a Bloomberg News.

Ezt megelőzően az új tulajdonos egy köremailben is tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy a Twitter nem lesz képes „túlélni a közelgő gazdasági visszaesést”, ha nem sikerül növelni az előfizetési bevételeket annak érdekében, hogy ellensúlyozza a csökkenő reklámbevételeket – tudta meg a Reuters három különböző forrásból.

A csökkenő bevételek miatt alig egy héttel azután, hogy Elon Musk hivatalosan is átvette a Twitter irányítását, már ki is rúgta a dolgozók felét. Musk ezt azzal magyarázta, hogy a cég naponta négymillió dollár veszteséget termelt, ezért nem volt más választása.

A dolgozókat azóta arról is tájékoztatta, hogy eltörli a home office-t. Intézkedései miatt már több vezető pozíciójú dolgozója felmondott a hírek szerint, egyebek mellett távozott Lea Kissner, a Twitter biztonsági igazgatója is. Musk több újítást is bevezet: ilyen például, hogy havi 7,99 dollárért bárki vásárolhat magának kis kék pipát, ami mostanáig a politikusok, hírességek, közéleti szereplők, cégek profilján jelezte, hogy igazolt fiókról van szó.

Elon Musk szabályos cégvezetési ámokfutásba kezdett, mióta átvette a Twittert, erről itt írtunk, a különc milliárdos portréját pedig itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!