Zelenszkij online, de részt vesz a G20-csúcson

2022. november 8. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök valószínűleg online formában, de részt vesz a G20-ak vezetőinek jövő heti csúcstalálkozóján, amit Balin tartanak – ezt sajtótitkára, Szerhij Nyikiforov közölte.

Az indonéz elnöki hivatal kedden közölte, hogy Putyin orosz elnök valószínűleg nem vesz majd részt a G20-csúcstalálkózon. Információik szerint azonban az továbbra sem kizárt, hogy Oroszország valamilyen formában képviseltesse magát a találkozón. Korábban az orosz elnöki hivatal azt mondta, hogy Putyin a hét végéig dönt majd részvételéről. Zelenszkij korábban arról nyilatkozott, hogy amennyiben Putyin ott lesz, ő semmilyen formában nem vesz részt.

 Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét vetítik a 74. Frankfurti Könyvvásáron 2022. október 20-án – Fotó: Ronald Wittek/MTI/EPA
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét vetítik a 74. Frankfurti Könyvvásáron 2022. október 20-án – Fotó: Ronald Wittek/MTI/EPA

Az elmúlt órákban az is kiderült, hogy Zelenszkij már a parlament elé terjesztette a hadiállapot és a mozgósítás meghosszabbítását, ami ezzel egészen 2023. február 19-ig tarthatna. Egy ukrán képviselő közölte az Ukrajinszka Pravdával, hogy a parlament a legközelebbi ülésén várhatóan jóvá is hagyja az indítványokat. A hadiállapot jelenleg november 21-ig van érvényben, elsőként február 24-én, az orosz invázió kezdetének a napján vezették be.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!