III. Károly egyelőre nem költözik be a Buckingham-palotába

2022. október 16. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

III. Károly király még öt évig nem költözik be a Buckingham-palotába. Az új uralkodó és felesége Kamilla kivárják, míg befejezik a palota felújítását, ami 370 millió fontba kerül (ami körülbelül 177, 6 milliárd forint) – írja a Daily Mail. A brit uralkodópár addig heti két napot a windsori kastélyban, a hétvégéket a norfolki Sandringhamben található kastélyukban, három napot pedig a Clarence House-ban fognak töltetni, ami mindössze 400 méterre van a Buckingham-palotától. III. Károly és Kamilla királyné ebben a rezidenciában élnek 19 éve.

A Daily Mail cikke szerint a Buckingham-palota a legnagyobb felújításon esik át a második világháború óta, lecserélik a villany- és a vízvezetékeket, valamint a fűtést is korszerűsítik. A munkálatok azonban nem a tervek szerint haladnak. Ennek ellenére fontos lenne, hogy az új brit uralkodó a Buckingham-palotában lakjon, hisz ez a „monarchia londoni szíve”, és félő, hogy egy palota király nélkül csak turisztikai látványosság lesz.

III. Károlyt 2023. május 6-án, szombaton fogják hivatalosan is brit királlyá koronázni a londoni Westminster-apátságban. Itt zajlott II. Erzsébet királynő gyászszertartása is szeptember 19-én. III. Károly trónörökösi múltjáról és királyi jövőjéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen, az új király előtt álló kihívásokról pedig itt olvashatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!