Felrobbant egy oroszországi lőszerraktár

2022. október 14. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Megsemmisült egy lőszerraktár az oroszországi Belgorod megyében – a hírről a Ria Novosztyi számolt be, amely szerint az ukrán hadsereg által végrehajtott rakétatámadásnak halálos áldozatai is vannak Oktyabrszkij faluban.

Belgorod megye Ukrajnának azzal a területével határos, amelyet az ukrán hadsereg szeptember folyamán nagyrészt visszaszerzett a megszálló orosz erőktől. A térségben a Telex is járt, a határ közelében felszabadult Kozacsa Lopanyból itt olvashatja helyszíni riportunkat.

Nem ez az első eset, hogy Oroszország nemzetközileg elismert határain belülre is átcsapott a Moszkva által Ukrajna ellen indított háború – bár a megtámadott Ukrajna hivatalosan nem ismerte el ezeket a csapásokat, és egy lőszerraktár robbanása esetében nem lehet kizárni a balesetet sem. Szerdán orosz jelentések szerint egy lakóházat ért rakétatalálat Belgorod városban.

Oroszország rendszeresen vesz célba polgári célpontokat Ukrajnában, legutóbb hétfőn indított útnak 83 rakétát Ukrajna-szerte, miután a Kercsi-szoroson átívelő orosz híd súlyosan megrongálódott egy pontosan nem tisztázott robbanásban, amelyet vélhetően az ukrán fél hajtott végre, bár ezt Kijev hivatalosan nem ismerte el. Az ukrán légvédelem a rakéták felét hatástalanította, de a hétfői támadásnak így is legalább 11 halottja és több mint hatvan sebesültje van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!