Fontos, hogy a világ tudhassa, mi történik Magyarországon

2022. október 03. – 12:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kétéves a Telex, és ahogy azt Dull Szabolcs főszerkesztőnk írta, felsorolni is nehéz, hogy mennyi minden történt velünk ezalatt. Számtalan cikkünk, riportunk, videónk, tudósításunk, interjúnk készült, új formátumokat, sorozatokat, sőt egy erdélyi kiadványt is indítottunk.

De különösen büszkék vagyunk arra is, hogy rendszeresen tudunk angol nyelvű cikkeket közölni.

Ugyanis nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik nem függ politikai szereplőktől, oligarcháktól, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet.

A Telex English rovatának, twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek köszönhetően a magyarul nem értő közönséghez is eljuthatnak a legfontosabb magyarországi hírek, riportok, tényfeltárások.

Hogy mindez nem csak számunkra fontos, mutatja, hogy második születésnapunkon több kedves köszöntést kaptunk külföldről is.

Különösen manapság nagyon fontos, hogy a világ tudhassa, mi történik Magyarországon. Megkönnyíti a dolgunkat, hogy a Telex jól megírt, jól lefordított cikkeit a legkülönfélébb témákban mi is publikálhatjuk. Csodálom, hogy mennyi mindent elértetek ilyen rövid idő alatt. Büszke vagyok az együttműködésünkre és szívből gratulálok a második születésnapotok alkalmából!

Jeremy Druker, TOL.org

A Telex rendkívül értékes hírforrás az Euractiv és annak brüsszeli, valamint európai olvasóközönsége számára. Magyarország és kormánya rendszeres szereplője az európai híreknek, és mára nagyon kevés olyan független hírforrás maradt, amely megfelelően tudósít az országról és az aktuális politikai történésekről. Azzal, hogy sikeresen válaszol erre az igényre, a Telex valódi közszolgálatot nyújt – nemcsak a magyaroknak, hanem minden európai embernek.


Vlad Makszimov, Euractiv.org

A Telex.hu alig néhány év alatt létfontosságú referenciaponttá vált a magyarországi médiában. Angol nyelvű rovatuk, amelynek cikkeit időnként a Voxeurop is újra közli, kiváló minőségű és megbízható információforrásként szolgál a külföldi olvasók számára az ország és a régió híreinek követéséhez. Boldog születésnapot!

Paul Salvanés, voxeurop.eu

Manapság nem könnyű pontos, mélyreható, kritikus tudósítást találni Magyarországról. Ezért olyan fontos a Telex munkája: mind Magyarországon magyarul, mind pedig angolul a nemzetközi közönség számára. A nemzetközi szélsőjobboldal nagy része egyre inkább Magyarországra tekint inspirációért – ugyanakkor a Telex is ott van, követi az eseményeket, tudósít és figyel, és teszi mindezt úgy, ahogy csak kevés más médium.


Michael Colborne, Bellingcat

Az Investigate Europe-hoz hasonlóan a Telex számára is kiemelkedően fontos, hogy a lehető legnagyobb mértékben az olvasókra és a támogatókra támaszkodva működhessen, így elkerülve a szerkesztőségi tevékenységre nehezedő külső nyomást. Az ilyen médiumok Magyarországon és Európa-szerte egyre fontosabbá válnak. Ezért is örülünk, hogy a két szerkesztőség ebben a szellemben már több mint egy éve sikeresen tud együtt dolgozni. További sok hasonló sikeres évet kívánunk a Telexnek!

Kálmán Attila, Investigate Europe

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink