Boldog kétéves születésnapot, Telex!

2022. szeptember 30. – 07:51

frissítve

Boldog kétéves születésnapot, Telex!
Fotó: Pápai Gergő

Másolás

Vágólapra másolva

Nem adtuk fel, nem haboztunk, nem hallgattunk. Írtunk, forgattunk, fotóztunk, fejlesztettünk. Szerveztük, átszerveztük, újraszerveztük. Reménykedtünk, izgultunk, drukkoltunk. Aztán élesítettük, és azóta is fejlesztjük, javítjuk, bővítjük, szeretjük éjjel-nappal. Meglepődtünk, alig hittük el, örültünk. Két évvel ezelőtt elindult a Telex.

Helyszíni riport rögtön Minszkből – és jelenleg is Ukrajnából. Észkombájn, Telextárca, Telexikon, Telex Magyarázó, Telex Komplex. Telex English, Ellenőrző, Helyesírási kvíz, gasztró, Zacc, Napirajz. Clickbait, élő választási műsorok, filmbemutatók. App, YouTube, Insta, TikTok, Twitter. Telex Shop, Telex-könyv, Telex-nap az Ördögkatlanon, gyakornokprogram.

Direkt36, Investigate Europe, Deutsche Welle, Szemlélek. Tudósítók Győrben, Szegeden, Pécsen. Transtelex. Riporterek Határok Nélkül sajtószabadságdíja, #AllForJan, Konrád György-díj, Magyar Sajtódíj, Minőségi újságírásért-, Sajtófotó- és Hégető Honorka-díjak.

Tényleg nem közhely, hogy nehéz felsorolni, mennyi minden történt velünk, telexesekkel az elmúlt két évben.

A második szülinapunkat ünnepelve először is újabb és újabb dolgokat szeretnénk adni hűséges és szerencsére egyre nagyobb számú olvasóinknak. Pár nappal ezelőtt elindult a túrarovatunk, a Szépkilátás, ezekből a cikkekből a faültetést is támogathatja, és megjelent a legújabb novelláskötetünk, A félig olvasott könyv, hamarosan pedig kézbe vehetik az első Észkombájn-könyvünket. Nemsokára többféle – akár személyre szóló – hírlevélre is feliratkozhatnak, megújul az applikációnk, és már készül a webshopunk karácsonyi kollekciója. És már a podcastjainkra sem kell sokat várni.

Ehhez pedig továbbra is számítunk olvasóink kitartó és nem szűnő szeretetére, biztatására, és a támogatóink folyamatos és nagylelkű adományaira. Enélkül nem lennénk, nem lenne Telex.

A két évünk alatt több mint ötvenezren támogatták pénzzel a működésünket, több ezer ember pedig hónapról hónapra pénzzel fejezi ki bizalmát irántunk. Elsősorban ezeknek a támogatóinknak köszönhető, hogy ilyen mennyiségű és minőségű tartalom ingyen elérhető egy ennyire széles, havi 2,7 milliós olvasótábornak. Nem győzünk köszönetet mondani ezért.

És a jövőben is célunk, hogy a meglévő olvasóink, illetve támogatóink mellé újabb és újabb olvasókat és támogatókat szerezzünk. A Telex működése ugyanis költséges, ezt félévente átláthatósági jelentésekben mutatjuk be.

Jelenleg 2400 forint támogatás nagyjából a Telex egypercnyi működtetésére elég, a célunk pedig, hogy minden hónap és minden nap minden percére jusson támogató!

Ezért most a szülinapunkon is a bizalmukat és a további támogatásukat kérjük.

Minden olvasónak, minden meglévő és új támogatónak örülünk. Már két éve folyamatosan, és őszintén reméljük, hogy még sokáig.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink